KIC
14.07.2020. tel. 01 / 4810 714 fax. 01 / 8895 346
 
Lux festival  
 
Početna O nama Vijesti
 
Tribine
Galerija forum
Foto galerija
Art kino
Knjige
Najam dvorane
Moj KIC
 
Izložba
OD 02.04.2009. DO 21.04.2009.

ROMEO IBRIŠEVIĆ: "ŽUMBERAK - SAN ILI STVARNOST"

U okviru Multimedijalnog projekta KRASAN JE SAMOBOR.
Cilj projekta je promovirati prirodne ljepote i kulturno nasljeđe Žumberka i Samoborskog gorja, kroz umjetničku formu fotografije, dokumentarne filmove i pozvati naše drage goste grada Samobora da istražuju okolicu i uživaju u prirodnom i kulturnom bogatstvu koje moramo sačuvati za nove generacije.

Fotografije:

«
slika 1
slika 2
slika 3
slika 4
slika 5
»

KONFERENCIJA ZA TISAK, ČETVRTAK, 2. 4. 2009. U 11 SATI

Multimedijalni projekt „Krasan je Samobor“ bit će predstavljen u travnju 2009. godine na 3 lokacije u centru grada Zagreba, KIC, Kino Europa i Galerija Mirko Virius. Cilj projekta je promovirati prirodne ljepote i kulturno nasljeđe Žumberka i Samoborskog gorja, kroz umjetničku formu fotografije, dokumentarne filmove i pozvati naše drage goste grada Samobora da istražuju okolicu i uživaju u prirodnom i kulturnom bogatstvu koje moramo sačuvati za nove generacije. Uz ljepotu grada, prirodno okruženje veže se i umjetnost, te će se u sklopu projekta predstaviti i naši suvremeni likovni umjetnici. Organizator projekta je Turistička zajednica grada Samobora, a suorganizatori Kulturno informativni centar, Samoborski muzej, Atelje Dujmović Samobor, Udruga likovnih umjetnika Samobor, Kino Europa i Galerija Mirko Virius.

Projekt će predstaviti:
Goran Pavletić, ravnatelj Kulturno informativnog centra, pozdravna riječ suorganizatora i domaćina
Marica Jelenić, zamjenica gradonačelnika grada Samobora
Zdravka Škugor Ferdebar, direktorica Turističke zajednice grada Samobora
Miroslav Mikuljan, redatelj filmova o Žumberku, „Žumberačke prespektive“, „Sam“ i „Čuvari mrtvih sela“
Damir Čučić, redatelj filma o Žumberku, „Zaboravljeni“
Irena Podvorac, predsjednica Udruge likovnih umjetnika

Životopis:

ROMEO IBRIŠEVIĆ rođen je 1961. godine u Zagrebu. U Centru za kulturu i umjetnost u Križanićevoj išao je u razred koji su pohađali usmjerenjaci za smjerove novinar, grafički urednik, tehnički urednik i fotograf. Njegov su predavači bili također ugledni profesionalci, poput pokojnog Večernjakovog fotoreportera Pavla Cajzeka, Vjesnikovog grafičkog urednika Zvonka Lennera ili urednika Miroslava Ležaje. Već kao srednjoškolac neke svoje fotke objavljuje u Vjesniku (1979. godine). Ibriševićevo zanimanje u fotografiji bilo je raznovrsno, od portreta, preko snimanja sportskih događaja, do rutinskih zadataka ali su mu bile najdraže autentične "life" fotografije s konkretnih događaja. Kad je započeo rat u Hrvatskoj, njegove su fotografije svakodnevno prenosile velike novinske agencije i bile su objavljivane na naslovnicama najvećih svjetskih dnevnih listova. Sudjelovao na dvije kolektivne izložbe, »Oči istine« i »Slike rata«, obje posvećene hrvatskoj domovinskoj borbi za slobodu, koje su obišle mnoge gradove u nas i u svijetu.
Autor je monografije grada Samobora, grada Virovitice i brojnih drugih turističkih brošura, brojnih fotografija i vječni zaljubljenik u prirodu, Žumberak i Samoborsko gorje, što je vidljivo iz prekrasnih fotografija velikog formata upravo na ovoj izložbi. Kao što dah zastaje kada se zateknete u Žumberku u tišini prirode i ljepoti krajolika, tako i pogled na izložene Ibriševićeve fotografije nosi pitanje je li Žumberak san ili stvarnost koju moramo čuvati i pomoći da niz sljedećih generacija poznaje, prepoznaje i održava ovakvo neprocijenjeno prirodno i kulturno bogatstvo.

Prethodne izložbe
Izložba fotografija Davora Rostuhara "Džungla"  
OD 26.05.2009. DO 30.06.2009.

Izložba fotografija Davora Rostuhara "Džungla"

Fotografije Davora Rostuhara snimljene tijekom tog putovanja ponajprije su reportažne, putopisne fotografije na kojima možemo vidjeti običaje i način života Banggatunga. Autor tako prati životnu svakodnevnicu svojih domaćina, ulazi u njihove kuće visoko na drveću, penje se s njima, snima ih dok prikupljaju hranu, odlaze u lov i obavljaju razne radove.

:: opširnije
Izložba fotografija „METROPOLIS“ Damir Širola  
OD 23.04.2009. DO 25.05.2009.

Izložba fotografija „METROPOLIS“ Damir Širola

Birajući Gotovca, autor tematizira problem, danas u najmanju ruku jednako aktualan kao i u vrijeme Gotovčevih prvih performansa – nesposobnost suvremenog društva, dijelom iz neznanja, dijelom zbog nezainteresiranosti i površnosti, da razumije važnost kontinuiteta i kulturnog naslijeđa.

:: opširnije
DIJANA NAZOR: BOJE PARIZA  
OD 24.02.2009. DO 24.03.2009.

DIJANA NAZOR: BOJE PARIZA

Pariz na Dijaninim fotografijama nije uvijek prepoznatljiv, ali ova umjetnička meka ipak zaslužuje svoje mjesto u naslovu ove izložbe - ona je njeno nadahnuće, fotografska inspiracija, Dijanina kao i generacija umjetnika koji ju već stoljećima pohode.

:: opširnije
«  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  ...  »
Moj KIC
facebook
Printeraj
KIC, Preradovićeva 5,
10000 Zagreb
tel: +385 1 4810 714
fax: +385 1 8895 346
e-mail: kic@kic.hr
www.kic.hr
povratak na vrh Copyright KIC 2009. All rights reserved.
 
  STO2 web studio