KIC
25.11.2020. tel. 01 / 4810 714 fax. 01 / 8895 346
 
Lux festival  
 
Početna O nama Vijesti
 
Tribine
Galerija forum
Foto galerija
Art kino
Knjige
Najam dvorane
Moj KIC
 
Prethodni filmovi
CASE STUDY SA SINIŠOM JURIČIĆEM: POSLJEDNJA AMBULANTNA KOLA SOFIJE

:: više o filmu

 
25.01.2013.  

CASE STUDY SA SINIŠOM JURIČIĆEM: POSLJEDNJA AMBULANTNA KOLA SOFIJE

Projekcija filma:
Dokumentarac 'Posljednja ambulantna kola Sofije' režirao je i snimio bugarski redatelj Ilian Metev,
ali u produkciji Njemačke, Hrvatske i Bugarske. Hrvatski producent Siniša Juričić, direktor prominentnog Nukleus Filma, dolazi nam u petak 25.01. u 17 sati predstaviti rad na ovom filmu, od početne ideje do premijere.
Siniša će u svom predavanju otkriti produkcijske faze nastanka filma i objasniti kako se projekt razvijao s financijske, ali i kreativne strane. Objasnit će nam ulogu kreativnog producenta i odgovoriti na sve što ste o produkciji željeli znati, a niste se usudili pitati!


Siniša Juričić diplomirao je glumu i produkciju na ADU u Zagrebu. Direktor je i producent produkcijske kuće Nukleus film Hrvatska i Nukleus film Slovenija koje su producirale filmove kao što su 'Plati i ženi' Atanasa Georgijeva, 'Ciklusi' Vladimira Gojuna i 'Povratak mrtvog čovjeka' Petra Oreškovića. Radio je kao novinar, urednik i producent na Radiju 101, čiji je suosnivač, te na Omladinskoj televiziji (OTV). Tijekom Domovinskog rata producirao je dokumentarne i news programe za Visnews (današnji Reuters TV), njemački ZDF, BBC te NTV. Trenutno je fokusiran na produkciju filmova mladih talenata iz jugoistočne Europe kojima pomaže ostvariti puni međunarodni potencijal i priznanje.
ULAZ SLOBODAN.

MASTERCLASS JOHNA APPELA / KAKO IZABRATI NAJBOLJU PRIČU I KARAKTERE ZA DOKUMENTARNI FILM

:: više o filmu

 
19.01.2013.  

MASTERCLASS JOHNA APPELA / KAKO IZABRATI NAJBOLJU PRIČU I KARAKTERE ZA DOKUMENTARNI FILM

filmska radionica

Projekcija filma:
U subotu 19.01. u 16 sati, u dvorani Dokukina KIC gostovati će John Appel, jedan od najcjenjenijih suvremenih nizozemskih redatelja, koji će govoriti o dramaturgiji dokumentarnih filmova, kreiranju pripovjednih linija i izboru najboljeg protagonista za film. Appel će prikazivati isječke svojih dokumentaraca, kao i one svojih kolega, a bit će otvoreno i vrijeme za pitanja svih zainteresiranih.


John Appel režirao je oko 30 dokumentaraca, a snimio njih 40 od kojih su neki višestruko nagrađivani. Gostujući je predavač na Dutch Film Academy i Media Academy u Amsterdamu, savjetnik Nizozemskog filmskog fonda, tutor na radionicama scenarija na IDFA-i te mentor Binger Doclaba i međunarodnog dokumentarnog projekta Greenhouse. Njegov posljednji film 'Wrong time, wrong place' o dramatičnom masovnom ubojstvu u Norveškoj imao je svjetsku premijeru na IDFA-i 2012.
ULAZ SLOBODAN.

POSLE RATA

:: više o filmu

 
OD 27.01.2013. DO 09.02.2013.

POSLE RATA

dokumentarni film, Srbija, 2006., 46'
Redatelj: Srđan Keča

Projekcija filma:
Utorak / 29. 1. 2013./ 21:00 Subota / 2. 2. 2013. u 19.00 Nedjelja / 3. 2. 2013. u 19.00 Subota / 9. 2. 2013. u 21:00


Visoko u planinama Kosova žive Goranci, Slaveni islamske vjeroispovjesti, ljudi bez vlastite zemlje.
Rat na Kosovu 1999. godine donio je metež u njihove živote i natjerao ih da potraže nove mogućnosti.
Oni koji su ostali, ispričali su nam svoje priče – prije nego i njih odnese vjetar.
Nagrade i festivali:
MEDITERRANEO VIDEO FESTIVAL, Italija – Grand Prix / ASTRA FF, Rumunjska – najbolji studentski film /
DOKUMENTART, Njemačka, Poljska – nagrada publike / BALKAN BLACK BOX FESTIVAL, Njemačka – Golden Black Box Award
Nakon projekcije, u nedjelju 27.01. slijedi razgovor s redateljem.

PISMO OCU

:: više o filmu

 
OD 27.01.2013. DO 09.02.2013.

PISMO OCU

dokumentarni film, Srbija/UK, 2011., 48'
Redatelj: Srđan Keča

Projekcija filma:
Utorak / 29. 1. 2013. / 21:00 Subota / 2. 2. 2013. u 19.00 Nedjelja / 3. 2. 2013. u 19.00 Subota / 9. 2. 2013. u 21:00


Hej tata, iznenada si umro', izgovara autor na početku ovog filma, pokušavajući sad i pred nama shvatiti kako je njegov otac odlučio završiti svoj život. Zaboravljene fotografije, pisma i kućni video odvode film u Jugoslaviju sedamdesetih, kada su njegovi roditelji postali ljubavnici. Sad kada oca više nema, tragajući za odgovorima, redatelj je iskopao mnogo više nego što je ustvari želio. Sva pitanja prostro je pred nas u intimnom video pismu ocu, tražeći odgovore koji ne dolaze. Otvorio je kutiju sjećanja, odnosa i motiva - u jednom od najemotivnijih dokumentaraca nastalih posljednjih godina na ovim prostorima.
Vrlo jednostavnim, nenametljivim filmskim jezikom Keča gradi most između prošlosti i sadašnjosti i vješto ih spaja svojim objektivom.Pamela Cohn, Dokufest Keča je redatelj koji nastoji šokirati gledatelja, natjerati ga da bude uključen.
Traga za istinom koju nije pronašao prije početka snimanja. Moritz Pfeifer, East European Film Bulletin
Nagrade i festivali:
DOKUFEST, Kosovo – najbolji balkanski dokumentarac / BELDOCS, Srbija – nagrada filmskih kritičara FIPRESCI za najbolji dokumentarac / SILVER EYE AWARD – nominacija / IDFA, Nizozemska – službeni program / FULL FRAME DOCUMENTARY FESTIVAL, SAD – glavni program...
Nakon projekcije, u nedjelju 27.01. slijedi razgovor s redateljem.

JEWISH FILM FESTIVAL U DOKUKINU / THE PHEONIXES

:: više o filmu

 
19.01.2013.  

JEWISH FILM FESTIVAL U DOKUKINU / THE PHEONIXES

dokumentarni film, Izrael, 2009., 56´
Redatelj: Yoram Hoenig

Projekcija filma:
Subota / 19. 1. 2013. / 19:00


Duboka i dirljiva priča o sedmero preživjelih Holokausta koji su igrali značajnu ulogu u razvoju izraelskog društva. Doprinosi preživjelih suvremenom su Izraelu od neprocjenjive vrijednosti: Izrael ne bi izgledao, mirisao, zvučao ovako,
niti imao taj okus bez njihovog doprinosa.Optimizam u pričama preživjelih je opipljiv i daje uvid u mogućnosti ljudske snage i odlučnosti...

PUŽEV PLANET

:: više o filmu

 
OD 02.02.2013. DO 10.02.2013.

PUŽEV PLANET

dokumentarni film, Južna Koreja/Japan/Finska, 2011., 87'
Redatelj: Seung-Jun Yi

Projekcija filma:
Subota / 2. 2. 2013. u 21:00 Nedjelja / 3. 2. 2013. u 21:00 Nedjelja / 10. 2. 2013. u 21:00


Young-Chan gluh je i slijep od rođenja. Nije znao kako sudjelovati u svijetu koji ga okružuje dok nije upoznao Soon-Ho, djevojku s tjelesnim hendikepom. Uz njezinu pomoć naučio je komunicirati, laganim dodirima prstima kao da nježno sviraju klavir. Iako se osjeća poput astronauta, to ne znači da ne može osjetiti ljepotu okoline. To vidimo kada dodiruje koru stabla, provlači prste kroz pijesak ili vršcima prstiju prelazi preko kišnih kapi na prozoru. Gotovo da i mi kroz veliko platno možemo osjetiti ovu taktilnost, praćenu pjesničkim glasom Young-Chana, nevidljivog komentatora nečega ustvari nepojmljivog za nas. Takav je i ovaj dokumentarni film - lagan poput kretanja naših protagonista kroz život, najzanimljivijih dokumentarističkih likova u posljednjih nekoliko godina.
Ovaj vizualno prekrasan dokumentarac poetska je meditacija o profinjenim osjetilnim doživljajima. Stephen Holden, The New York Times
Delikatan i prekrasan film, lijepo strukturiran i nikada sentimentalan. Mark Adams, Screen Daily
Nagrade i festivali:
IDFA, Nizozemska – najbolji dugometražni dokumentarac 2011. / SILVERDOCS, SAD – najbolji dokumentarac /
DOCUMENTA MADRID, Španjolska – najbolji dokumentarac / DOCAVIV, Izrael – najbolji međunarodni dokumentarac /
IT'S ALL TRUE FESTIVAL, SAD – najbolji dokumentarac / EIDF – UNICEF Award, nagrada publike

NOVI SVIJET

:: više o filmu

 
OD 12.01.2013. DO 20.01.2013.

NOVI SVIJET

dokumentarni; Estonija, 2011., 89'
Redatelj: Jaan Tootsen

Projekcija filma:
Nedjelja / 13.01.2013 / (19:00) Subota / 19.01.2013 / (21:00) Nedjelja / 20.01.2013 / (19:00)


na programu Dokukina KIC od subote, 12.01. možete pogledati,
prema mišljenju filmskih kritičara najbolji estonski dokumentarac 2011. godine - 'Novi svijet' Jaana Tootsena,
film o zanimljivom iskustvu građanskog aktivizma s naglaskom na osnivanje community centara u Tallinu, akciji koja se proširila po cijeloj zemlji.
Nakon projekcije filma u Dokukinu KIC, 12.1. u 21 sat održat će se i
rasprava o aktualnim pitanjima javnih prostora i takozvanih community centara u Hrvatskoj
na kojemu će sudjelovati aktivisti Attacka! i Autonomnog kulturnog centra Medika,
Reciklaonice, Sindikata biciklista i Prava na grad, a razgovor će voditi Igor Bezinović.
Na programu Dokukina KIC od subote, 12.01. možete pogledati, prema mišljenju filmskih kritičara najbolji estonski dokumentarac 2011. godine - 'Novi svijet' Jaana Tootsena,film o zanimljivom iskustvu građanskog aktivizma s naglaskom na osnivanje community centara u Tallinu, akciji koja se proširila po cijeloj zemlji.
Nakon projekcije filma u Dokukinu KIC, 12.1. u 21 sat održat će se i rasprava o aktualnim pitanjima javnih prostora i takozvanih community centara u Hrvatskoj na kojemu će sudjelovati aktivisti Attacka! i Autonomnog kulturnog centra Medika, Reciklaonice, Sindikata biciklista i Prava na grad, a razgovor će voditi Igor Bezinović.
Kad je u gradskoj četvrti Novi svijet otvorena još jedna brza cesta, nekolicina mladih organizirala je prosvjed i spriječila službeno otvaranje, a nakon toga originalnim umjetničkim akcijama, nastavila kritizirati vladinu urbanističku politiku. No, na tome nije stalo. Biciklistički aktivist Erko i student arhitekture Marten odlučili su se baciti u riskantni projekt pokretanja community centra otvorenog za cijelo susjedstvo. Zakaparili su staru kuću u centru Tallina i pokušali svoju kombinaciju ideala, aktivizma i netržišnog promišljanja svijeta podijeliti s neposrednom okolinom. No, susjedi nisu bili oduševljeni...
O redatelju: Jaan Tootsen je rođen u Estoniji 1975. godine. Studirao je na Estonskom institutu za humanističke nauke, a diplomirao je na talinskom Pedagoškom fakultetu. Radi kao programski urednik na Estonskom radiju. Novi svijet je prikazan na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Jihlavi 2011. godine, a iste je godine dobio nagradu Udruženja estonskih filmskih novinara za najbolji film.
Nagrade i festivali:
Udruženje estonskih filmskih novinara 2011. – nagrada za najbolji film
Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi 2011.
One World 2012.

Girl Model / Djevojčice modeli

:: više o filmu

 
OD 15.12.2012. DO 12.01.2013.

Girl Model / Djevojčice modeli

dokumentarni
Redatelj: Ashley Sabin, David Redmon

Projekcija filma:
Subota / 15.12.2012. / 21:00 Nedjelja / 16.12.2012. / 19:00 Subota / 22.12.2012. / 19:00 Nedjelja / 23.12.2012. / 19:00


Subota / 12. 1. 2013. / 19:00
Djevojčice modeli' pruža nam uvid u rijetko viđenu stranu svijeta mode. Film unosi književni pristup emotivnoj i psihološkoj složenosti dviju žena koje portretira. Ashley, bivši američki model, odlazi u zabačena sibirska sela u potrazi za mladim djevojkama koje vodi na modna snimanja u Japan. Vidimo je kako otkriva Nadju, trinaestogodišnju plavušu koja zrači nevinošću koja privlači Ashleyine klijente. Poput tisuća drugih ruskih djevojaka i Nadja na posao modela gleda kao na najbolju priliku da pomogne svojoj obitelji. Sretna je kada joj Ashleyina agencija ponudi ugovor s jamstvima. No kako film teče, prateći Nadju u Japan a Ashley u potrazi za drugim djevojkama, obje se hvataju u koštac s oporom stvarnošću koju modni časopisi obično ignoriraju.

Ashley Sabin studirala je povijest na Institutu Pratt u Brooklynu. S Davidom Redmondom režirala je filmove 'Kamp Katrina' (2007), 'Intimidad' (2008), 'Nevidljiva djevojka' (2009) i 'Djevojčice modeli' (2011).

David Redmon doktorirao je sociologiju na Sveučilištu u Albanyu. Režirao je ‘Mardi Gras: Made in China’ (2005), a s Ashley Sabin ‘Kamp Katrina’ (2007), ‘Intimidad’ (2008), ‘Nevidljivu djevojku’ (2009) i ‘Djevojčice modele’ (2011).

Nagrade
Rome Film Festival 2011 - Marc'Aurelio za najbolji dokumentarac

DOKUMENTARNI PROGRAM 10. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVALA U KIC-u

:: više o filmu

 
OD 10.12.2012. DO 14.12.2012.

DOKUMENTARNI PROGRAM 10. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVALA U KIC-u

dokumentarni

Projekcija filma:
Human Rights Film Festival u suradnji s Dokukinom dolazi u KIC! Dvije tribine i 9 dokumentaraca vas očekuju tokom čitavog tjedna.


Utorak 11.12. 2012.
19:00 Lepa Dijana, Boris Mitić
Ovde sam, Irena Fabri

21:00 Revizija, Philip Scheffner

Srijeda, 12.12. 2012.
19:00 Sadašnjost, Thomas Heise
21:00 Zakon na tim područjima, Ra'anan Alexandrowicz

Četvrtak, 13.12. 2012.
19:00 Tonia i njena djeca, Marcel Lozinski
21:00 Slatki brod, Daniele Vicari

Petak, 14.12. 2012.
19:00 Pankerski sindrom, Jukka Karkkainen & J-P.Passi
21:00 Naša škola, Mona Nicoara

"DIM-monofobija"

:: više o filmu

 
05.12.2012.  

"DIM-monofobija"


Redatelj: Ismar Mujezinović
Glume: Mateja Bajda, Helena Byrne, Mario Dragojević, Urška Justin, Nana Milčinski, Adis Krečo, Zala Bajda, Živa Bajda i Ismar Mujezinović.

Projekcija filma:

Srijeda / 05.12.2012 / 19:00


AUTORSKA VEČER

ISMARA MUJEZINOVIĆA

uz pretpremijeru filma "DIM-monofobija" Koliko dvoje ljudi, različitih svjetova i godina, svatko u svojoj nevolji, mogu međusobno komunicirati i koji ih nesporazumi opterećuju uvjetovani predrasudama i generacijskim jazom? dugometražni film: trajanje: 112 min. Režija, scenarij, kamera, montaža, glazba: Ismar Mujezinović / Depo postprodukcija Glazbeni aranžmani: Irhan Šehović "Na ulici pale svijetla" izvedba Narcis Vučina Kostim kustosice: Nioka-Nika Ravnik

«  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  ...  »
Moj KIC
facebook
Printeraj
KIC, Preradovićeva 5,
10000 Zagreb
tel: +385 1 4810 714
fax: +385 1 8895 346
e-mail: kic@kic.hr
www.kic.hr
povratak na vrh Copyright KIC 2009. All rights reserved.
 
  STO2 web studio