KIC
21.01.2021. tel. 01 / 4810 714 fax. 01 / 8895 346
 
Lux festival  
 
Početna O nama Vijesti
 
Tribine
Galerija forum
Foto galerija
Art kino
Knjige
Najam dvorane
Moj KIC
 
Prethodne tribine
12.07.2012. u 21:00 h četvrtak

ČETNIŠTVO ZA POČETNIKE

Ususret istoimenoj knjizi Slavena Letice
Gosti SLAVEN LETICA, DENIS KULJIŠ & BOJAN DIMITRIJEVIĆ
O svemu što ste htjeli znati o rehabilitaciji četništva u Srbiji, a niste se usudili pitati.
Moderira Milana Vuković Runjić

Ulaz je slobodan.

Tribina se održava u KIC-u, Preradovićeva 5.

Program je nastao u suradnji Kulturno informativnog centra i knjižare Vuković&Runjić

11.07.2012. u 21:00 h srijeda

LJETO U KNJIŽARI VUKOVIĆ&RUNJIĆ: KAZALIŠTE U MOJOJ KUĆI - HNK od Miletića do naših dana

Gosti VELIMIR VISKOVIĆ & SIBILA PETLEVSKI
O aktualnom trenutku zagrebačkog HNK, kao i o najsvjetlijim i najtmurnijim trenucima prošlosti "žute kuće", o carskim i kraljevskim gostima, kao i o onima za koje bi bilo bolje da nisu nikada sjedili u loži.
Moderira MILANA VUKOVIĆ RUNJIĆ
Program je nastao u suradnji Kulturno informativnog centra i knjižare Vuković&Runjić
Tribine će se održati u knjižari Vuković&Runjić, Teslina 16

10.07.2012. u 21:00 h utorak

LJETO U KNJIŽARI VUKOVIĆ&RUNJIĆ: BESMRTNA LJUBAV KNJIGE I FILMA

Gosti RAJKO GRLIĆ & ANTE TOMIĆ
O svojoj uspješnoj suradnji, ali i o tome kako da pisac pronađe redatelja svojih snova, razgovarat će sretan kreativni duo.
Moderira Milana Vuković
Tribina će se održati u knjižari Vuković&Runjić, Teslina 16

Program je nastao u suradnji Kulturno informativnog centra i knjižare Vuković&Runjić

10.07.2012. u 20:00 h utorak

LJETO U KNJIŽARI VUKOVIĆ&RUNJIĆ: ANATOMIJA METROPOLE - Zagreb: od velikog sela do velikog grada

Gost ZVONKO MAKOVIĆ
Povodom otvaranja festivala, uvodna riječ uglednog (su)govornika o svemu aktualnom i nezaobilaznom što kreira identitet našeg grada.
Moderira Milana Vuković Runjić
Tribine će se održati u knjižari Vuković&Runjić, Teslina 16

Program je nastao u suradnji Kulturno informativnog centra i knjižare Vuković&Runjić

11.07.2012. u 19:00 h srijeda

HRVATSKI UMIROVLJENICI U MEĐUNARODNOJ GODINI AKTIVNOG STARENJA

Je li i u kojoj mjeri u našem društvu razvijena međugeneracijska solidarnost? Koje im se aktivnosti nude za aktivno i zdravo starenje i koliko je to važno u toj životnoj dobi? Uloga lokalne zajednice i države u razvijanju strategije skrbi za starije. Hoće li projekti vezani za starije ljude u Međunarodnoj godini aktivnog starenja senzibilizirati javnost za njihove probleme, a samim time tim ljudima povratiti oduzeto dostojanstvo?
Gosti:
VESNA ŠIRANOVIĆ, direktorica projekta Royalova zaklada za međugeneracijsku solidarnost; JASNA ČURIN, voditeljica Sveučilišta za Treću životnu dob; dr.sc. SPOMENKA TOMEK ROKSANDIĆ, dr. med; DARKO LEDINSKI, zamjenik ministrice socijalne politike i mladih
Voditeljica tribune je ANITA HRSTIĆ

04.07.2012. u 19:00 h srijeda

GODIŠNJE NAGRADE U KULTURI GRADA ZAGREBA

Na tribini ćemo razgovarati o kriterijima odabira i budućim smjernicama nagrađivanja kandidata po pojedinim kategorijama Nagrade u kulturi Grada Zagreba za 2012. godinu.
Sudjeluju dobitnici Nagrade DUBRAVKA ŠEPAROVIĆ MUŠOVIĆ, DUŠKO LJUŠTINA, PETAR BARIŠIĆ i ZORAN FERIĆ, te MORANA PALIKOVIĆ GRUDEN, potpredsjednica Gradske skupštine i ZVONKO MAKOVIĆ, predsjednik Odbora za kulturu Skupštine Grada Zagreba.
Voditeljica tribine je IVA KOERBLER.

19.06.2012. u 10:00 h utorak

Upravljanje razvojem u globalnom okruženju: MODELI RAZVOJA HRVATSKE KAO ČLANICE EUROPSKE UNIJE

Imajući na umu da je dosadašnji razvojno-upravljački model u posljednjih dvadeset godina u Hrvatskoj doživio neuspjeh s mogućnošću kolapsa sustava uoči ulaska Hrvatske u EU te uzimajući u obzir da bi trebalo postići konsenzus svih relevantnih političkih, društvenih i i gospodarskih aktera o potrebi zaokreta i uspostave novog dobitničkog modela razvoja i upravljanja u Hrvatskoj u kontekstu novih globalnih okolnosti odnosno ulaska Hrvatske u EU 1. srpnja 2013. godine, Centar za politološka istraživanja i Znanstveni forum okupljaju eminentna imena iz hrvatske akademske zajednice, kao i predstavnike izvršne vlasti i poduzetnika kako bi na tragu najave nove Vlade o stvaranju uvjeta za razvojni zaokret, dali poticaj stvaranju novog dobitničkog modela razvoja u našoj zemlji.
Sudjeluju:
Prof. dr. sc. ANĐELKO MILARDOVIĆ, Centar za politološka istraživanja, Institut za migracije i narodnosti; Prof. dr. sc. IVAN ROGIĆ, Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar”; Prof. dr. sc. VLADIMIR LAY, Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar”; Prof. dr. sc. DARKO POLŠEK, Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar”; Prof. dr. sc. LJUBO JURČIĆ, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; Prof. dr. sc. LUKA BRKIĆ, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu; Prof. dr. sc. ZDRAVKO PETAK, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu; Mr. sc. ZORAN MALENICA, Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu; MILAN ŽIVKOVIĆ, savjetnik ministrice kulture, Ministarstvo kulture; JASNA BELOŠEVIĆ MATIĆ, direktorica Centra za makroekonomske analize Hrvatske gospodarske komore
Moderator rasprave je VIŠESLAV RAOS, Centar za politološka istraživanja
U organizaciji CENTRA ZA POLITOLOŠKA ISTRAŽIVANJA i ZNANSTVENOG FORUMA

13.06.2012. u 19:00 h srijeda

LIKOVNA UMJETNOST U DOBA SVOJE FINANCIJSKE I MORALNE KRIZE

Razgovarat ćemo o svim problemima likovno-umjetničkog stvaralaštva: od financiranja projekata i odnosa naspram umjetnika, pa do vrednovanja pojedinih umjetničkih djela i inzistiranja na određenim trendovima od strane različitih institucija.
gost: FEĐA GAVRILOVIĆ
voditeljica tribine: IVA KÖRBLER

31.05.2012. u 19:00 h četvrtak

Integralni dijalozi – transdisciplinarni razgovori: FILOSTRATIGRAFIJA U EVOLUCIJSKOJ-RAZVOJNOJ BIOLOGIJI

Evolucijski nastanak građevnih planova organizama glavna je tema evolucijske-razvojne biologije. Filostratigrafija je novi pristup u statističkoj genomici koji otvara mogućnost novih uvida u nastanak i razvoj života na Zemlji. Kao teorija polazi od toga da svaki danas živući organizam u svom genomu nosi zapis o svom evolucijskom putu, a kao metoda omogućuje da nam svaki danas živući organizam »ispriča« svoju evolucijsku priču. U predavanju će biti riječi o zrcaljenju evolucije u embrionalnom razvitku, evolucijskom nastanku tumora i o evolucijskom podrijetlu glave i mozga kod kralježnjaka.

Gost: dr.sc. TOMISLAV DOMAZET-LOŠO, evolucijski genetičar, Institut Ruđer Bošković u Zagrebu
Voditelj: dr. sc. VANJA BORŠ

Tribina je organizirana u suradnji s Hrvatskim društvom za integralnost

30.05.2012. u 19:00 h srijeda

DRUGA STRANA POTROŠAČKOG RAJA

Optimizam i rješenja koja su obećavali znanost i tehnika pretvorio se u razočaranje onoga trenutka kad se otkrilo da svako to rješenje ima i svoju negativnu stranu. Plaćamo li i mi svojim zdravljem primjenu znanstvenih otkrića, koja su više u službi stjecanja bogatstva manjine nego zdravlja čovjeka? Imaju li ljudi doista prave informacije o današnjim proizvodima te koliko istina o potrošačkim proizvodima smeta onima koji su profitirali od njih, pobjednicima koji su već zauzeli tržište?
Neke od kontroverznih tema koje će biti predstavljene su: ekologija i GMO, kemikalije u kozmetici, aditivi u hrani, teflon i PET ambalaža, mobiteli i tehnologija, otrov u vodi. Na ova i sva druga pitanja o zdravom životnom stilu odgovara prof. dr. sc. Valerije Vrček, izvanredni profesor organske kemije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavio je 25 znanstvenih radova u vrhunskim svjetskim časopisima, desetak stručnih publikacija i održao dvadesetak javnih predavanja. Dobitnik je nagrade „Vladimir Prelog“ za organsku kemiju i prestižne stipendije Zaklade Alexandera von Humboldta.
Gost: dr. sc. Valerije Vrček

«  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  ...  »
Moj KIC
facebook
Printeraj
KIC, Preradovićeva 5,
10000 Zagreb
tel: +385 1 4810 714
fax: +385 1 8895 346
e-mail: kic@kic.hr
www.kic.hr
povratak na vrh Copyright KIC 2009. All rights reserved.
 
  STO2 web studio