KIC
21.01.2021. tel. 01 / 4810 714 fax. 01 / 8895 346
 
Lux festival  
 
Početna O nama Vijesti
 
Tribine
Galerija forum
Foto galerija
Art kino
Knjige
Najam dvorane
Moj KIC
 
Prethodne tribine
24.04.2012. u 19:00 h utorak

AFRIKA - MISIONARI

Novinar i putopisac MIRO AŠČIĆ proveo je na terenu u Središnjoj i Istočnoj Africi 6 mjeseci. Snimao je televizijske reportaže, dokumentarne filmove, a o svom afričkom iskustvu napisao je knjigu Afrika – misija na crnom kontinentu.
Drugo predavanje bit će posvećeno našim misionarima koji djeluju na području Konga, Kenije, Tanzanije, Ugande i Burundija, a žive u najzabačenijim i najsiromašnijim područjima ulažući veliki napor u prosperitet zajednice u kojoj djeluju.

19.04.2012. u 19:00 h četvrtak

DUH OLIMPIJSKIH IGARA

Olimpijske su igre u starim vremenima bile dio religijskih svečanosti i kao takve nisu imale isključivo sportski karakter. Bile su posvećene određenim vječnim principima i vrijednostima, koje je simbolizirala sveta olimpijska vatra. Ta vatra je bila simbol nevidljive ali postojane veze između čovjeka i tih vrijednosti i nada da ih čovjek može ostvariti – ovdje i sada.
Ulaganjem svjesnog napora i ustrajnim vježbanjem natjecatelji su nastojali nadići vlastite granice i ostvariti "nemoguće", a postignuta pobjeda nije bila pobjeda nad drugima već nad vlastitim ograničenjima. Za drevne Grke važnost Igara bila je tolika da su se za njihovog trajanja prekidala sva međusobna neprijateljstva i ratovi.
U organizaciji kulturne udruge NOVA AKROPOLA; cijena ulaznice 15 kn

17.04.2012. u 19:00 h utorak

JASENOVAC - MITOVI I ZLOČIN

Koncentracijski logor Jasenovac već je desetljećima tema političkih i povjesničarskih polemika i sukoba. Od broja žrtava do načina života u logoru. No u jednom se svi slažu: tamo je počinjen nedopustiv zločin. O ovoj nikada dovršenoj temi bit će riječi na tribini KIC-a.

Gosti: Nataša Mataušić, predsjednica Upravnog vijeća JUSP Jasenovac i povjesničaraka i Igor Vukić, novinar i publicist

Voditelj: IVICA BULJAN

12.04.2012. u 19:00 h četvrtak

ZEN I BIBLIJA

Povodom izlaska knjige ZEN I BIBLIJA autora J. Kakichi Kadowakija, SJ
O susretu s učiteljem Jodom iz filma ¨Ratovi zvijezda¨, izvornim samurajem i čovjekom predanim služenju, svećenikom isusovcem Kakichijem Kadowakijem.

Sudjeluju DOBROSLAV JAKOVLJEVIĆ i GORDAN PANDŽA

29.03.2012. u 19:00 h četvrtak

AFRIKA

Novinar i putopisac MIRO AŠČIĆ proveo je na terenu u Središnjoj i Istočnoj Africi 6 mjeseci. Snimao je televizijske reportaže, dokumentarne filmove, a o svom afričkom iskustvu napisao je knjigu Afrika – misija na crnom kontinentu. Svjedočio je posljedicama rata na istoku Demokratske Republike Kongo, gdje je bio i uhićen. Na afričkom terenu snimao je hrvatske misionare, ali i afričke velegradove. Ulazio je i u slamove u kojima je siromaštvo najdrastičnije, satima se drndao nepodnošljivo lošim afričkim cestama. U svom uvodnom predavanju iz afričke trilogije govorit će o afričkoj kulturi, svakodnevnom životu, misionarima, ružnoj, ali i onoj ljepšoj strani Afrike.

05.04.2012. u 19:00 h četvrtak

IRSKA - ULTIMA THULE

Irska, Ultima Thule, zemlja s onu stranu znanja, zemlja tuge, gladi, ocajanja i nasilja, posljednja zemlja koja gleda kako se gasi dan".
Povodom dana sv. Patricka, sveca zastitnika Irske, prevoditelj i putopisac Duško Čavić govorit ce o povijesti, sadasnjosti, kulturi i politici Irske. Uz video materijale i slajdove, saznajte ponesto o ranom krscanstvu na Smaragdnom otoku, klanovima, Keltima, Vikinzima, britanskoj vlasti, velikoj gladi, ustanku 1916., gradanskom ratu, Ulsteru, nobelovcima, filmovima...

26.03.2012. u 18:00 h ponedjeljak

NEZABORAVNI IZLETI HRVATSKOM: Vid Jakša Opačić

Predstavljanje knjige

Svaki slobodan trenutak u današnje je vrijeme i više nego dragocjen, a provesti ga kvalitetno povlastica je koju si tek rijetki mogu priuštiti. Kroz 34 izleta, koliko ih je obrađeno u knjizi, posjetiteljima je omogućeno upoznavanje većega dijela Republike Hrvatske. Knjiga je zamišljena tako da pomogne svim zainteresiranim čitateljima u osmišljavanju izleta u bližu ili dalju okolicu. Posjetitelji će stoga u knjizi pronaći izlete različite kilometraže i vremenskog okvira koji je potreban da bi se trasa izleta mogla svladati.
Svaki izlet prati pregledna karta s jasno označenim smjerom kretanja. Detaljne upute o tome kako stići na polazište i kako se vratiti s krajnjeg odredišta na izletu pomoći će svim izletnicima koji se slabije snalaze u prostoru. Osim nekih svima poznatih odredišta namjera je bila uključiti i one manje, ponekad teško dostupne, atrakcije.
Stoga vas pozivamo da se otisnete u neke nepoznatije krajeve i upoznate šarm biciklističkih staza, tradiciju vinskih podruma, kolorit kulturnih priredaba, umijeće pripreme vrhunskih gastronomskih specijaliteta, čaroliju adrenalinskih sportova, istinsku ljepotu planinarenja, radost gljivarenja, uzbudljivost vožnje skelom i još mnogo toga.
O knjizi će govoriti Alen Čaplar, publicist i Vid Jakša Opačić, autor i urednik
U izdanju Mozaik knjige

22.03.2012. u 19:00 h četvrtak

INTEGRALNI DIJALOZI – TRANSDISCIPLINARNI RAZGOVORI: MEDIJSKA KONSTRUKCIJA SOCIJALNE ZBILJE

Iz medijskih studija znamo da mediji nisu samo puki čimbenik prijenosa informacija već su aktivan faktor u konstrukciji političke, ekonomske, kulturne i svake druge društvene realnosti. Također, već uvriježena fraza o »medijima kao ogledalu društva« može biti opravdana pa možemo ustvrditi kako današnji mediji doprinose općoj spektakularizaciji i problematičnom tipu depolitizacije društva, opipavaju tabloidne trendove i traže svoj financijski interes, a posljedično tomu medijski pejzaž, određen programskim karakteristikama tzv. celebrity kulture, u sve je većoj mjeri tek puki okvir za medijsko oglašavanje.

Predavač: doc. dr. sc. HAJRUDIN HROMADŽIĆ, antropolog, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Voditelj: dr. sc. VANJA BORŠ

Tribina je organizirana u suradnji s Hrvatskim društvom za integralnost

21.03.2012. u 19:00 h srijeda

LIJEKOVI ILI PRIČA O OBMANI

Nakon pet godina istraživanja, zagrebačka internistica dr. Lidija Gajski objavila je knjigu "Lijekovi ili priča o obmani". To je prvi put da jedna hrvatska liječnica, koja poznaje sustav iznutra, otvoreno kritizira farmaceutsku industriju, razotkriva njihovu spregu s liječničkom strukom i manipulacije kliničkim ispitivanjima lijekova, sve u službi povećanja profita.
Posljednjih 15 godina industrija lijekova preuzela je u značajnoj mjeri medicinska istraživanja, ispitivanja lijekova i edukaciju, a jednim dijelom zdravstvenu politiku, medije i udruge pacijenata.

Predavačica: dr. LIDIJA GAJSKI

U suradnji s udrugom Moj grad Zagreb

20.03.2012. u 19:00 h utorak

TKO VLADA HRVATSKOM NOGOMETNOM MOČVAROM?

Hrvatski nogomet nikada nije bio na nižim granama, klubovi u rasulu, posjećenost očajna pa i na utakmicama reprezentacije. Nogometom vladaju klanovi i interesne skupine. Je li Zdravko Mamić Bog i batina hrvatskog nogometa? Koliko je nogomet talac takvog odnosa? Kakva je pozicija HNS-a? Je li HNS, kako kaže ministar Željko Jovanović, neprohodna močvara koju treba isušiti?

Gosti: ROMANA EIBL i ANDRIJA KAČIĆ KARLIN, sportski publicisti

Voditelj je VLADO VURUŠIĆ, novinar

«  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  ...  »
Moj KIC
facebook
Printeraj
KIC, Preradovićeva 5,
10000 Zagreb
tel: +385 1 4810 714
fax: +385 1 8895 346
e-mail: kic@kic.hr
www.kic.hr
povratak na vrh Copyright KIC 2009. All rights reserved.
 
  STO2 web studio