KIC
20.01.2021. tel. 01 / 4810 714 fax. 01 / 8895 346
 
Lux festival  
 
Početna O nama Vijesti
 
Tribine
Galerija forum
Foto galerija
Art kino
Knjige
Najam dvorane
Moj KIC
 
Prethodne tribine
09.05.2013. u 18:00 h četvrtak

FITOTERAPIJA - PROBIOTICI 2. DIO

Predavanje dr. sc. Stribora Markovića, mag. pharm., Plantagea

Tvrtka Ro.Ra. Natura d.o.o., zastupnik i distributer proizvoda tvrtke Specchiasol, sa zadovoljstvom Vas poziva na serijal predavanja o Fitoterapiji, tijekom cijele godine, svaki drugi četvrtak, u suradnji s dr.sc. Striborom Markovićem. Predavanja su besplatna i nije potrebna najava.

08.05.2013. u 13:00 h srijeda

LJEPOTICA I ZVIJER/Neven Šantić

promocija knjige

Mali kompendij hrvatskog regionalizma

Zvijer regionalizma opet kruži hrvatskom – ovaj puta puštena s lanca perom Nevena Šantića, poznatog riječkog novinara, publicista i komentatora političkih zbivanja, osobito onih lokalnih. Iz Istre i Primorja, krajeva koji su posljednjih dvadesetak godina bili svojevrsna kolijevka hrvatskih regionalnih razmišljanja, Šantić je proširio priču na čitavu zemlju i napisao pravu malu povijest hrvatskih regionalističkih pokušaja, pogrešaka, projekata i njihovih nositelja. Centralistički mentalni sklop dobio je ovom knjigom veoma korisnu protutežu, štivo pristojnog, smirenog i uvjerljivog diskursa koje će nas podsjetiti na likove koje je možda i šteta zaboraviti, no još više od toga, upozoriti koliko pametna regionalna politika može doprinijeti razvojnom zamahu hrvatske ljepotice.

O knjizi će govoriti:
prof. dr. Ivan Koprić i doc. dr. sc Vedran Đulabić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, autor Neven Šantić i urednica knjige, dr. sc. Irena Miličić iz Naklade Jesenski i Turk

07.05.2013. u 19:00 h utorak

5. DANI INDIJSKE KULTURE - 100 GODINA INDIJSKOG FILMA/VELIČANSTVENO PUTOVANJE – BOLLYWOOD I OSTALE INDIJSKE KINEMATOGRAFIJE

Prvi indijski igrani film, Raja Harishchandra, prikazan je u svibnju 1913. Od toga je vremena indijska kinematografija, na gotovo svim važnijim indijskim jezicima, prošla jedno veličanstveno putovanje.
Mada se „Bollywood“ ističe kao jedinstveni fenomen, i drugi su filmovi na značajnijim indijskim jezicima pripomogli da indijska kinematografija dosegne svoj zenit. Indija je danas najveći proizvođač filmova na svijetu te država u kojoj svake godine nastaje preko tisuću dugometražnih igranih filmova namijenjenih prikazivanju na velikom platnu, kao i bezbroj kratkometražnih i dokumentarnih filmova. Indijska se kinematografija pokazala uspješnim medijem, kako u pogledu „umjetnosti“, tako i u pogledu „industrije“.

Predavač:
Premendra Nath Mazumder

autor koji piše filmske kritike za razne svjetske publikacije, objavljuje knjige i uređuje nekoliko filmskih časopisa. Bio je suradnik Leksikona azijske kinematografije u izdanju pariškog nakladnika Nouveau Monde Editions. Član je Međunarodnog udruženja filmskih kritičara »FIPRESCI« i službeni dopisnik programa canneskog festivala »Critics Week« za Indiju. Bio je član žirija raznih međunarodnih filmskih festivala, a za neke radi kao savjetnik i selektor. Trenutno obnaša funkcije potpredsjednika Udruženja filmskih društava Indije i tajnika Međunarodnog udruženja filmskih društava za Aziju

06.05.2013. u 16:30 h ponedjeljak

SO DO – Sustav Orkestara Djece i Omladine

Udruga „“ uskoro u Hrvatskoj počinje primjenu svjetski priznatog programa društvenog razvoja za djecu i mlade pod nazivom „El Sistema“.
Ovo je edukativni sustav koji koristi glazbu kao sredstvo postizanja društvenog i humanističkog napretka.
„Zajedno možemo promijeniti svijet! Ili barem životne putanje djece i dio svijeta koji okružuje njihove obitelji, prijatelje i zajednicu.“
Pomozite nam da malim koracima započnemo veliku društvenu promjenu. Ona se već događa diljem svijeta. Počela je prije 40 godina u Venezueli, proširila se na preko 50 zemalja, a broj im se povećava iz dana u dan. Svjetska El Sistema obitelj ubrzano raste, a pozitivni rezultati koje program ima u životima djece nadilaze i najoptimističnija predviđanja.
Pozivamo Vas na javno predstavljanje udruge SO DO i programa El Sistema u Hrvatskoj

29.04.2013. u 19:00 h ponedjeljak

HRVATSKI BRANITELJ – MORALNA VERTIKALA HRVATSKOG DRUŠTVA

Grad Zagreb je u Domovinskom ratu, razdoblju izravne ratne ugroze za opstojnost hrvatskog naroda, imao jednu od stožernih uloga, te je dao 25 brigada i drugih postrojbi s preko 80.000 pripadnika, u kojima i 750 poginulih i 7000 HRVI.

Odatle sve hrvatske branitelje, a među njima i branitelje Zagreba, prepoznajemo kao skupinu s neupitnom ulogom tijekom stvaranja hrvatske države, te podjednako neupitnim nacionalnim političkim i moralnim autoritetom.

Gdje su međutim hrvatski branitelji danas?

SUDIONICI TRIBINE: članovi Povjerenstva za hrvatske branitelje, Područnog odbora HDZ Donji grad, Gornji grad – Medveščak.
VODITELJI TRIBINE: čelnici Povjerenstva za hrvatske branitelje, Područnog odbora HDZ Donji grad, Gornji grad – Medveščak.

ORGANIZATOR TRIBINE: GRADSKI ODBOR HDZ-a GRADA ZAGREBA – Povjerenstvo za hrvatske branitelje.

25.04.2013. u 18:00 h četvrtak

FITOTERAPIJA - PROBIOTICI

Predavanje dr. sc. Stribora Markovića, mag. pharm., Plantagea

Tvrtka Ro.Ra. Natura d.o.o., zastupnik i distributer proizvoda tvrtke Specchiasol, sa zadovoljstvom Vas poziva na serijal predavanja o Fitoterapiji, tijekom cijele godine, svaki drugi četvrtak, u suradnji s dr.sc. Striborom Markovićem. Predavanja su besplatna i nije potrebna najava.

23.04.2013. u 19:00 h utorak

PROMOCIJA FILMA UGANDA - BUGEMBE I PROJEKCIJA FOTOGRAFIJA

Predstavljanje projekata udruge Plavi anđeo, kao i novih projekata Volontiranje u Indiji (McLoud Ganj i New Delhi) i Nepalu. Na početku druženja promotivno ćemo prikazati film o Ugandi i našim volonterima pod nazivom Uganda, Jinja-Bugembe u trajanju od 25 minuta, a zatim prezentirati projekte udruge uz projekciju fotografija. Sudjelovat će i volonteri udruge Plavi anđeo kojima ćete moći postavljati pitanja u vezi svega što Vas interesira po pitanju odlaska u Ugandu.


Pozivamo sve ljubitelje Afrike, sve zainteresirane i sve Vas buduće volontere koji krećete u Ugandu, Keniju, Indiju i Nepal da nam se i pridružite i saznate sve iz prve ruke, kao i svi oni koji su zainteresirani za sponzoriranje djeteta u Ugandi ili bilo kakve donacije i pomoć u Africi.

U organizaciji udruge Plavi anđeo

www.plavi-andeo.hr

23.04.2013. u 18:00 h utorak

NOĆ KNJIGE 2013.

Povodom manifestacije svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Predstavljanje knjige Dražena Rajkovića Cijena rata: Hrvatski model financiranja Domovinskog rata 1990. – 1995.

Sudjeluju: Silvije Orsag, Dušan Bilandžić, Anton Tus i Denis Kuljiš

Znanstveni rad Dražena Rajkovića prvi je sustavni pokušaj suvremene hrvatske ekonomske i povijesne znanosti da obradi fenomen financiranja Domovinskog rata za koji je akademik Dušan Bilandžić izjavio da predstavlja "najbolje znanstveno djelo iz danog područja u Republici Hrvatskoj".

16.04.2013. u 00:00 h utorak

DANI ŠVEDSKE / 16. 04 – 17. 04. 2013.

Povodom prvog službenog posjeta švedskog kraljevskog para, Nj. V. Carla XVI. Gustafa i kraljice Silvie, Kulturno informativni centar organizirao je prigodni program kako bi predstavili Švedsku i njenu kulturu. U suradnji sa Hrvatskim društvom pisaca organiziramo dvije večeri švedske poezije, uz pratnju glazbe. Također u suradnji s gradom Umeå, udrugom Twilight – mag i izdavačkom kućom Fraktura, organiziramo predstavljanje grada Umeå Europske kulturne prijestolnice 2014.

Utorak, 16. 04. u 18:30 sati / Kratko predstavljanje Europske kulturne prijestolnice 2014. - Umeå (Švedska)

Kulturno informativni centar, polukat

Umeå je sveučilišni grad poznat po svojoj živoj atmosferi, kreativnosti i sveprisutnoj intelektualnoj kulturi. Umeå je poznata i po pretežno mladom stanovništvu, duhu slobode, progresivnosti i razigranoj kulturnoj sceni. Osebujan Umein stil inspirirao je i Stiega Larssona, autora Millennium trilogije, da oblikuje svoj kultni lik Lisbeth Salander prema tipičnoj curi iz svojeg rodnog grada.

Grad je obilježila i kultura Laponaca ili Samija, jednog od najstarijih naroda Europe koji sami sebe smatraju Indijancima sjevera. Najpoznatiji stanovnici Umeåe pored već spomenutog svjetski priznatog pisca kriminalističkih romana Stiega Larssona su i ženski indie rock bend Sarah Hotnights te progressive / math metal bend Meshuggah. Potonji uskoro dolaze prvi puta u Hrvatsku - 29 .04. 2013. nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture.

U suradnji s gradom Umeå, udrugom Twilight – mag i izdavačkom kućom Fraktura.

Utorak, 16. 04. 2013. u 19 sati i srijeda, 17.04. 2013., u 19 sati / Večeri švedske poezije

Kulturno informativni centar, polukat

Pjesničke večeri zamišljene su kao jamm sessions sa švedskim pjesnicima Christer Boberg, Freke Räihä i Boel Schenlær. Pjesnici će prezentirati i čitati svoju poeziju, a publika je pozvana da sudjeluje u događaju kroz razgovor sa pjesnicima te sviranjem instrumenata. Mladi muzičari Jelena, Tinka, Kristijan i Roko skloni improvizacijama će (uz pomoć publike) nastojati sviranjem svojih instrumenata kreirati opuštenu atmosferu jamminga. Ideja je da se dogodi ispreplitanje poezije i glazbe...

Nastupaju: Christer Boberg, Freke Räihäi Boel Schenlær
Moderira: Iva Korbar
Glazba / jam session: Jelena, Tinka, Kristijan i Roko

U suradnji s Hrvatskim društvom pisaca.

ULAZ NA SVA DOGAĐANJA JE BESPLATAN

19.04.2013. u 19:00 h petak

PREDSTAVLJANJE KNJIGE OLJE RUNJIĆ "AUF WIEDERSEHEN, MUSTAFA" / Naklada Jesenski i Turk, 2013.

O knjizi će govoriti:

Ivica Đikić, književnik
Leon Lučev, glumac
Momir Oljača, urednik
Olja Runjić, autorica
Nina Violić, glumica


Mlada žena, kojoj će se život ubrzo stubokom promijeniti, kao svoje privremeno utočište izabire Sarajevo, grad prema kojem gaji posebnu naklonost. Život u Sarajevu, šetnje, slučajni susreti i razgovori s mještanima, otključavaju paralelnu stvarnost pohranjenu u sjećanjima i pokreću niz priča unutar priče. Čitatelj je neprestano u pokretu, prostornom i vremenskom, a autorica u slojeve slaže teme koje jesu univerzalne i uglavnom bolne –ljubav, izdaja, otuđenost, bolest, strah od smrti – ali im pristupa na način koji će vam biti otkriće.Ogoljeno, naturalističko pripovijedanje prožeto lirskim senzibilitetom neočekivano je uspjeli hibrid koji Olju Runjić uvrštava među originalnije autorice našeg podneblja. Roman Auf Wiedersehen, Mustafa zrelo je, snažno i potresno djelo teško usporedivo s ičim što smo dosad čitali.

«  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  ...  »
Moj KIC
facebook
Printeraj
KIC, Preradovićeva 5,
10000 Zagreb
tel: +385 1 4810 714
fax: +385 1 8895 346
e-mail: kic@kic.hr
www.kic.hr
povratak na vrh Copyright KIC 2009. All rights reserved.
 
  STO2 web studio