KIC
20.01.2021. tel. 01 / 4810 714 fax. 01 / 8895 346
 
Lux festival  
 
Početna O nama Vijesti
 
Tribine
Galerija forum
Foto galerija
Art kino
Knjige
Najam dvorane
Moj KIC
 
Prethodne tribine
09.04.2013. u 18:00 h utorak

HRVATSKA U EU; SABOR I EUROPSKI PARLAMENT

U utorak, 9. travnja 2013. u 18 sati, u Kulturno informativnom centru održat će se tribina na temu Hrvatska u EU; sabor i europski parlament. Sudjelovat će saborski zastupnici Tonino Picula i Daniel Mondekar. Pridružite nam se kako bismo saznali više o ovoj zanimljivoj i izuzetno aktualnoj temi pred izbore za zastupnike u EU parlament.

U organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a.

11.04.2013. u 18:00 h četvrtak

FITOTERAPIJA KAO POMOĆ U MENOPAUZI

Predavanje dr. sc. Stribora Markovića, mag. pharm., Plantagea

Tvrtka Ro.Ra. Natura d.o.o., zastupnik i distributer proizvoda tvrtke Specchiasol, sa zadovoljstvom Vas poziva na serijal predavanja o Fitoterapiji, tijekom cijele godine, svaki drugi četvrtak, u suradnji s dr.sc. Striborom Markovićem.


Predavanja su besplatna i nije potrebna najava.

05.04.2013. u 11:00 h petak

PREMA EUROPSKOM GRAĐANSTVU

gost tribine
Predsjednik Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ivo Josipović

U petak, 5. travnja u 11 h u Kulturno informativnom centru održat će se tribina PREMA EUROPSKOM GRAĐANSTVU koja se provodi u sklopu istoimenog projekta.
Na tribini će gostovati predsjednik Rpublike dr. sc. Ivo Josipović.

Projekt "Prema europskom gradjanstvu“ provodi Hrvatski pravni centar u partnerstvu s Adriatic Media-om, uz financncijsku potporu EU, u okviru programa IPA Info. Cilj je, povodom 2013. - Europske godine građana, informirati građane o tome što im
donosi građanstvo u EU kako bismo ih potakli na potpuno sudjelovanje u javnom i politickom zivotu Unije.

Tribina s predsjednikom Josipovićem prva je od četiri javne tribine koje će se u okviru projekta organizirati, i predstavlja ujedno i uvod u temu europskog građanstva, i poziv na sudjelovanje u izborima za EU parlament kao temeljno predstavničko tijelo građana u EU.
Na tribini će Predsjednik održati uvodno predavanje o ovoj temi, te će nakon toga razgovarati sa studentima, koji su glavna publika na tribini i odgovarati na njihova pitanja.

U organizaciji Hrvatskog pravnog centra.

Ulaz na tribinu uz pozivnicu.

04.04.2013. u 19:00 h četvrtak

KULTURNA VIJEĆA

Od tri glavna instrumenta svake kulturne politike (planiranje i odlučivanje, zakonodavstvo i financiranje) sustav odlučivanja od iznimne je važnosti. Načini odlučivanja hrvatske kulturne politike mijenjali su se tijekom protekle 22 godine, međutim, do zadovoljavajućeg modela nije se došlo. Trenutačno smo ponovno suočeni s izazovom promjene zakonodavnog okvira glede odlučivanja ali koje je, prema mišljenju stručne ali i šire javnosti, prošlo nedovoljno kvalitetnu javnu raspravu. Stoga vas pozivamo da se uključite u ovu tribinu i ponudite svoja razmišljanja o načinu odlučivanja u hrvatskoj kulturi.

Sudjeluju:
doc. dr. sc. VITOMIRA LONČAR (Kazalište Mala scena)
mr. sc. NINA OBULJEN KORŽINEK (Institut za razvoj i međunarodne odnose)
doc. dr. sc. SANJIN DRAGOJEVIĆ (Fakultet političkih znanosti)

Voditeljica:
DANIJELA STANOJEVIĆ, novinarka i scenaristica

05.04.2013. u 18:00 h petak

JAVNO ČITANJE - KONCERTNO IZVOĐENJE DRAMA: Dubravko Jelačić Bužimski: NOĆNA IGRA S JESENJINOM

Jakov i Marija, glumci, kolege, imaju zadnju probu dan prije premijere drame o Sergeju Jesenjinu i mladoj Galini. Životi Jakova i Marije ukrštavaju se sa životima Jesenjina i Galine. Noć prolazi, proba odmiče, komad se bliži kraju, a životi i ruke im se isprepliću. Jesmo li uspjeli odgovoriti na pitanje gdje prestaje teatar, a počinje život? Nismo. Ali, vrijedi tražiti. Vrijedi postavljati pitanja. Čini se da je ovaj put Jelačić Bužimski najbliže odgovoru.

Glume: Judita Franković i Zlatko Ožbolt

U suradnji s teatrom Erato / KIC kazalište

Ulaz slobodan.

03.04.2013. u 18:00 h srijeda

ŽENA U SUVREMENOM DRUŠTVU

Socijaldemokratski forum žena SDP-a MO Donji grad poziva vas na tribinu koja će se održati u srijedu 03.04.2013. u prostorijama KIC-a Preradovićeva 5, s početkom u 18:00 sati.


O položaju žene u suvremenom društvu i ciljevima i zahtjevima s kojima se suočava u svakodnevnom životu govori Gordana Sobol, predsjednica SDFŽ SDP-a RH i saborska zastupnica.

02.04.2013. u 18:00 h utorak

ZAGREB NAŠ - MOJ GRAD

Socijaldemokratski forum žena SDP-a MO Donji grad poziva vas na tribinu koja će se održati 02.04.2013.god. u KIC-u, u 18 sati.


Gost tribine: prof.dr.sc. Rajko Ostojić, kandidat SDP-a za gradonačelnika grada Zagreba
Razgovor na temu: Zagreb naš – moj grad
S prof. dr.sc. Rajkom Ostojićem razgovarat ćemo o Zagrebu kojem je bitno što žele njegovi građani.

18.04.2013. u 18:00 h četvrtak

O SUSTAVU SOCIJALNE SKRBI U RH / ŽENSKI POGLED NA SOCIJALNU POLITIKU

U četvrtak, 18. travnja 2013. u Dvorani KIC-a,s početkom u 18.00 sati, održat će se dvije tribine u organizaciji Socijaldemokratskog Foruma žena SDP -a GO Zagreb:

O sustavu socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj
govori mr. sc. Iva Prpić, pomoćnica ministrice u Ministarstvu socijalne politike i mladih

Ženski pogled na socijalnu politiku
govori mr. sc. Marinka Bakula Anđelić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

Obje će teme uključiti rodnu perspektivu, te razmotriti područja koja osobito utječu na unapređenje životnih prilika ranjivih skupina i od posebnog su interesa za žene.

28.03.2013. u 18:00 h četvrtak

FITOTERAPIJA - ALERGIJE

Predavanje dr. sc. Stribora Markovića, mag. pharm., Plantagea

Tvrtka Ro.Ra. Natura d.o.o., zastupnik i distributer proizvoda tvrtke Specchiasol, sa zadovoljstvom Vas poziva na serijal predavanja o Fitoterapiji, tijekom cijele godine, svaki drugi četvrtak, u suradnji s dr.sc. Striborom Markovićem.
Predavanja su besplatna i nije potrebna najava.

29.01.2013. u 18:00 h utorak

MOGUĆNOSTI SE OTVARAJU - TREBA IH ISKORISTITI

Socijaldemokratski Forum žena SDP-a GO ZAGREB poziva vas na tribinu koja će se održati 29.siječnja 2013. u prostorijama KIC-a, Preradovićeva 5, s početkom u 18.00 sati. Gošća tribine je Tatjana Dalić, dipl. politologinja, pomoćnica ministra u Ministrastvu rada i mirovinskog sustava. Izlaganje / razgovor na temu “Mogućnosti se otvaraju - treba ih iskoristiti” razmotrit će mogućnosti i položaj žena na tržištu rada te nas upoznati s poticajnim mjerama za zapošljavanje žena. Pridružite nam se kako bismo saznali više o ovoj zanimljivoj i izuzetno aktualnoj temi.

«  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  ...  »
Moj KIC
facebook
Printeraj
KIC, Preradovićeva 5,
10000 Zagreb
tel: +385 1 4810 714
fax: +385 1 8895 346
e-mail: kic@kic.hr
www.kic.hr
povratak na vrh Copyright KIC 2009. All rights reserved.
 
  STO2 web studio